KBS IF

Vad är KBS IF?

KBS IF står för Kronoberg Skolas Idrottsförening och är skolans skolidrottsförening. Föreningen är juridiskt obunden till skolan. Skolans elever är föreningen och vem som helst får bli medlem.

KBS IF leds av en styrelse bestående av åtta elever, en kille och en tjej från varje klass och en lärares om fungerar som vuxenstöd.

Vad gör föreningen?

Läsåret 2015/2016 är föreningen vilande men arrangerar en skidresa till Idre varje år.

Vilka är medlemmar och kostar medlemskapet något?

Alla elever på skolan tillfrågas om de vill vara medlemmar när de börjar hos oss och det kostar ingenting att vara medlem. Inte heller aktiviteterna i anslutning till skolan kostar något men de längre resorna får man betala för om man vill åka med.

Vad är syftet med föreningen?

Huvudsyftet är att arrangera idrottsaktiviteter som uppskattas av eleverna. Men det är också ett bra sätt för eleverna att få erfarenhet av hur man jobbar i en styrelse och hur man arrangerar olika aktiviteter. Eleverna i ÅK 8 och 9 kan välja att arbeta med föreningen på sitt individuella val och på det viset kan vi integrera arbetet med föreningen med skolan på ett bra sätt. Föreningen erbjuder även utbildningar i ledarskap, träningslära och skadehantering.