Nu vistas våra elever i grönskande lokaler

2017-10-03

När det i augusti var dags för skolstart för Kronobergs elever fick de kliva in i nyrenoverade lokaler. De lokaler som eleverna vistas i under rasterna, rymmer nu plats för studier, socialt umgänge och avkoppling.

– Det känns jättekul att eleverna fått fina och nyrenoverade lokaler att vistas i. Både elever och personal är nöjda med resultatet, säger Åsa Hässlebro, rektor på Kronoberg Skola.

De nya lokalerna går i grönskans tecken dit både nya möbler, textilier och fototapeter flyttat in.

Uppehållsrum_3

Uppehållsrum_1

Uppehållsrum_2

Kronoberg Skola slutade på andra plats i Vi i Femman

2016

Eleverna Julia Bergön och Joel Estadella vann Kronobergsfinalen och slutade därefter på andra plats i riksfinalen av Vi i Femman.

Mer än 3500 klasser från olika ställen i Sverige var med i uttagningen för Vi i Femman 2016 men bara fyra lag kom hela vägen till riksfinalen som sändes i Barnkanalen.

Trots att det var tråkigt att de inte vann säger Julia Bergön att det var roligt ändå.

Finalen blev som tänkt väldigt spännande och efter att ha gått vidare till den absolut sista frågeomgången med astronomintresserade Joel Estadella, förlorade tyvärr Kronoberg Skola på färre poäng i tidigare moment än motståndarlaget.

viifemman