Om skolan

Kronoberg Skola

Kronoberg Skola ligger centralt på Söder i Växjö, endast 5 minuters promenad från Växjö centralstation. Detta gör att det är enkelt att ta sig till oss från såväl andra stadsdelar som från andra kommuner.

Kronoberg Skola är en väletablerad skola med ett gott rykte och vi är stolta över att kallas ”pluggskola”. För oss är det viktigt att alla gör sitt bästa, det gäller såväl elever som personal.

Vi har haft goda studieresultat över tid vilket hänger samman med att vi har en mycket stor andel motiverade elever samt engagerad och motiverad personal som har tydlig struktur på sitt arbete. Strukturen bidrar till arbetsro och trygghet, vilket för många är en förutsättning för att lyckas. Vår skola präglas av god stämning mellan elever och mellan elever och personal.

Mår man bra så gör man bra!

 

En hälsning från rektorn

Jag heter Victoria Hagberg och är rektor här på Kronoberg Skola från och med hösten 2022. Under läsåret 21-22 var jag biträdande rektor här och dessförinnan arbetade jag några år som rektor och biträdande rektor i kommunal skola. Jag är språklärare i botten och har examen från den statliga rektorsutbildningen. Kronoberg Skola ligger mig väldigt varmt om hjärtat då jag hade förmånen att få vara med och starta skolan och sedan arbeta som lärare här i 16 år, så att få komma tillbaka var lite som att komma hem.

Kronoberg Skola är en skola för elever som tycker att skolan är viktig, för elever som vill vara ambitiösa och nå långt i sin kunskapsutveckling. Som elev och vårdnadshavare på vår skola kan och ska ni förvänta er riktigt bra lärare. Lärare som kan sina ämnen, som är väl förberedda och som tycker om att vara lärare.

Jag och alla mina kollegor förväntar oss ett nära, positivt och konstruktivt samarbete med er, både elever och vårdnadshavare. Vi förväntar oss att ni är engagerade och att ni har en genuin vilja och önskan att lära.

För oss är det viktigt att alla gör sitt bästa, att alla försöker och att alla hjälper varandra att må bra. För mår man bra så gör man bra.

Varmt välkommen till Kronoberg Skola, jag och vi ser fram emot att träffa dig.

Victoria Hagberg, Rektor Kronoberg Skola